LASANGE

Idag har jag ätit lasange till lunch jag ska nu försöka förklara så bra som möjligt hur jag gjorde den goda lasangen.


först så steker man köttfärsen i olja


sedan så tillsätter man lite vatten, tomatpure, salt och peppar så att köttfärsen blir såsig



Sedan kan man börja göra bechamelsåsen.
Och den gör man såhär:
Man smälter 2msk smör i en kastrull sedan tillsätter man 2 msk vetemjöl.
Rör om så att det blir en slät massa.
Tillsätt nu 4 dl mjölk och vispa tills såsen är jämn.
Och tillsätt även lite salt och peppar. Klart.


Ta fram en ungsäker form och lägg i lasangeplattorna.


sedan lägger du lite av köttfärsen över lasangeplattorna


och sedan lite av bechamelsåsen över köttfärsen.
Och sen så varvar du lasange plattor, köttfärs och bechamelsås.
När du har varvat klart allt så toppar du det hela med riven ost.


Sedan är lasangen klar att stoppas i ugnen. Den ska vara i ugnen i ca 20 min med ungsfolie på.
Dem 5 sista minuterna kan du ta bort foliet så att lasangen får en fin färg.


Såhär ska lasangen se ut när den är klar och du tagit ut den från ugnen.


Så nu är det bara att servera upp lasangen och börja äta.  Jag tycker om att äta lasange med keso, men du kan äta lasangen med vad du vill.

TACK OCH HEJ!


Kommentarer
Postat av: Nadia

Å! Ban du är bäst! Bra att du la upp den här recepten... hihih

2009-11-17 @ 16:10:48
URL: http://modernlife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0